Przepisy babci Weroniki

Miód i truskawki w równych ilościach. Truskawki i miód wymieszać, nie rozgniatając jagód, podsuszyć na słońcu, włożyć do puszek lub słojów i zamknąć.
 

TRUSKAWKI Z MIODEM

       Składniki: 

  • Miód
  • Truskawki

        Pół na pół

Winogrona w gronach włożyć do słojów z szerokim otworem, nie rozgniatając jagód. Następnie przygotować zalewę z miodu, octu i przypraw; gotować ją przez 20 min., zdejmując pianę. Winogrona zalać gorącą zalewą i słoje zamknąć hermetycznie.
 

WINOGRONA W MARYNACIE

Składniki: 

  • 2 kg miodu,
  • 3.5 kg winogron,
  • 0.5L octu,
  • przyprawy korzenne (goździki,cynamon)

Z miodu, soli i wody przygotować roztwór i zagotować. Jabłka(najlepiej antonówki) umyć i zalać wodą miodową. Po upływie 1—1,5 miesiąca jabłka są dobre do jedzenia.
 

JABŁKA W ZALEWIE

Składniki: 

  • 60 dag miodu,
  • 3 łyżki soli,
  • jabłka,
  • 10 L wody

Gruszki obrać, wyjąć gniazda nasienne i gotować w wodzie pół na pół z miodem. Gdy owoce można lekko przekłuć patyczkiem,wyjąć je na cedzak, posypać cukrem, położyć na blachę wyłożoną słomą i zapiec. Następnie gruszki wyjąć, zanurzyć w syropie i znów zapiekać. Czynność tę powtarzać 3—4 razy. Ostatni
raz gruszki zanurzyć w syropie i posypać lekko cynamonem. Przechowywać w puszkach lub słojach.
 

GRUSZKI W SYROPIE

Składniki: 

  • Gruszki
  • Miód

       PÓŁ NA PÓŁ

Adres:

ul. Bosmańska 1D/2, 80-297 Banino

Nr. weterynaryjny - 22056001

 

 

Biuro e-mail: biuro@pasiekadziadka.pl

Zamówienia e-mail: info@pasiekadziadka.pl

Telefon:  +48 530 303 053

Honey Lab sp. z o.o.

NIP: 5862395737

KRS: 0001053560

REGON: 526162251100000

Regulamin sklepu

Polityka prywatności

Dostawa

Metody płatności