29 września 2023

PIERNIKI PSZCZELARSKIE

Składniki:

 

  • 1-1,5 kg mąki
  • 1 kg miodu
  • 3 Jaja
  • Łyżka proszku do pieczenia lub sody
  • Pół łyżeczki przypraw korzennych

Przygotować ciasto o średniej gęstości. Gdy nieco podrośnie, wyłożyć je na blachy w postaci placków lub też zrobić łyżką małe placuszki. Piec należy w piekarniku o średniej temperaturze,gdyż w zbyt gorącym pierniki spalą się od spodu, a w zbyt chłodnym utworzy się na nich twarda skórka i nie będą pulchne. Można wyjmować je z piekarnika, gdy po naciśnięciu powierzchni palcem nie pozostaje wgłębienie. Pierniki duże kraje się na kwadratowe lub prostokątne kawałki. Po ostygnięciu pierniki można lukrować lukrem zrobionym z pia-

ny ubitej z cukrem pudrem.

Adres:

ul. Bosmańska 1D/2, 80-297 Banino

Nr. weterynaryjny - 22056001

 

 

Biuro e-mail: biuro@pasiekadziadka.pl

Zamówienia e-mail: info@pasiekadziadka.pl

Telefon:  +48 530 303 053

Honey Lab sp. z o.o.

NIP: 5862395737

KRS: 0001053560

REGON: 526162251100000

Regulamin sklepu

Polityka prywatności

Dostawa

Metody płatności